вівторок, 18 жовтня 2011 р.

Практична робота №3

Практична  робота №3 «Webраузер:налаштування»

ПОРЯДОК РОБОТИ

  1. Ознайомитись з інтерфейсом та налаштуваннями INTERNET EXPLORER.
  2. Ознайомитись з інтерфейсом та налаштуваннями OPERA.
  3. Ознайомитись з інтерфейсом та налаштуваннями MOZILLA.
  4.   або  будь  які  три  браузери
  5. Завантажити один сайт за допомогою різних брайзерів. Порівняти швидкість завантаження, зовнішній вигляд сторінки  тощо.
  6. Проаналізувати відмінності у можливостях різних брайзерів.

 ЗМІСТ ЗВІТУ (або  презентація, або текстовий  файл)

  1. Назва роботи  та  виконавці
  2. Коротка характеристика Web-браузерів.
  3. Аналіз можливостей обраних браузерів.
  4. Висновки. 
Порада,  використовувати  зображення браузерів,  або окремих  розділів,  про  які  йдеться.
     

  1. Браузер – це програмне забезпечення для просмотру веб-сайтів, тобто для запросу веб-странки(переважно  з  Мережі), їх обробки, виведення і переходу від однієї сторінки до  іншої. 
  2. Internet Explorer
    • був найбільш широко використовуваним веб-браузером починаючи з 1999 року, в 2002—2003 роках досяг максимальної відмітки в 95 %. Однак, останнім  часом його відсоток стрімко знизився, поступаючись таким браузерам, як Mozilla Firefox , Google Chrome , Safari , Opera та  ін. Сьогодні останньою стабільною версією браузера є Internet Explorer 9 .
  3. Mozilla Firefox
    • Перший браузер середь свободного програмного забезпечення — в липні 2011 года його ринкова частина склала 27,95 %. Браузер має особливий  успіх в деяких  країнах, саме, в Німеччині и Польщі. В Україні, Firefox займає перше місце за  популярністю серед  десктопних браузерів с долей  - 30,74 % користувачів в липні 2011 року.
  4. Safari
    • Браузер,розроблений корпорацією  Apple і входить в склад операційної системи Mac OS X , а також бескоштовно розповсюджується для операційних систем сімейства Microsoft Windows . Займає четверте місце за  кількістю користувачів (5,09 %).
  5. Google Chrome
    • браузер, який  розробляється компанією Google на основі вільного браузера Chromium і використовує для відображення веб-сторінок движок WebKit . Перша публічна бета-версія для Microsoft Windows вийшла 2 вересня 2008 року, а першастабільна — 11 грудня 2008 року. За данними StatCounter и Net Applications браузер знаходиться на ІІІ місці за  популярністю, від 13,49 % до 22,14 %.
  6. Opera
    • Браузер, компанії Opera Software . Розроблено в 1994 році групою дослідників з норвезької компанії Telenor . З 1995 року продукт компанії Opera Software   (2,98 %).

Немає коментарів:

Дописати коментар